През изминалата нощ са получени над 46 сигнала за произшествия, свързани

...
През изминалата нощ са получени над 46 сигнала за произшествия, свързани
Коментари Харесай

Важно от МВР за водните бедствия. Какво следва

През миналата нощ са получени над 46 сигнала за катастрофи, свързани с динамичната метеорологична конюнктура, на територията на София-град, областите  Враца и Монтана. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Съобщенията са най-вече за наводнени изби, приземни етажи на къщи, както и за паднали дървета и клони. Няма данни за застрашени или потърпевши хора. Към момента ситуацията се възстановява. Голяма част от сигналите са отпаднали заради подуване на водата.
-->
Област Монтана: Вследствие на проливния дъжд, валял над Община Монтана в оперативния център при РДПБЗН –Монтана са получени 25 сигнала. Водолазен екип с моторна лодка са евакуирали 7 индивида от овцеферма в  кв. Кошарник. Извършени са 5 отводнявания и е отстранено едно паднало дърво.

София-град: Получени са 11 сигнала за отводняване и паднали дървета. В очистване на произшествията присъединяване са взели 5 противопожарни автомобила с  15 чиновници, част  от сигналите са отработени от екипи на столична община.

Област Враца: До 6 часа сутринта на територията на РДПБЗН-Враца са постъпили 10 сигнала, отработени са 8 сигнала за отводнявания на изби и приземни етажи на къщи. На терен са работили 3 противопожарни автомобила с  10 чиновници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР